Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 3200g4287kcal340.5g66.2g296.3g6.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl80g720kcal0g0g80g0g
Sipuli (kuorittu)640g173kcal8.3g30.7g1.3g10.9g
Vehnäjauho puolikarkea 224g769kcal22.8g156.8g2.7g7.8g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1600g480kcal16g96g3.2g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16416g12995kcal785.4g720.2g767.8g53.4g
Valittu annoskoko8208g6497kcal392.7g360.1g383.9g26.7g
Annoskoko puolitettuna4104g3249kcal196.4g180.1g192g13.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060