Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1996g421kcal24g67.9g4g41.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g1996g559kcal12g118.8g4g49.9g
Sipuli (kuorittu)798g216kcal10.4g38.3g1.6g13.6g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Inkivääri, tuore, silputtu32g26kcal0.6g5.7g0.3g0.6g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g24g55kcal2.6g9.2g0.8g0g
Vesi3194g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g80g703kcal0g0g79.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16416g4061kcal106.8g495.4g181.6g214g
Valittu annoskoko8208g2031kcal53.4g247.7g90.8g107g
Annoskoko puolitettuna4104g1015kcal26.7g123.9g45.4g53.5g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174