Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2102g807kcal21g145g4.2g52.5g
Nauris 1051g288kcal10.5g44.1g3.2g20g
Punasipuli, kuorittu, 100g596g161kcal7.7g28.6g1.2g10.1g
Valkosipuli 70g76kcal5.5g11.4g0.4g1.5g
Rypsiöljy 196g1735kcal0g0g196.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 3503g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 701g1942kcal14g21g196.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16436g10017kcal117.4g500.2g802.8g168.2g
Valittu annoskoko8218g5009kcal58.7g250.1g401.4g84.1g
Annoskoko puolitettuna4109g2504kcal29.4g125.1g200.7g42.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683