Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g90g541kcal18.9g6g48.7g0g
Sokeri 90g366kcal0g90.1g0g0g
Voisarvi croissant 90g327kcal7.2g35.8g16.8g2g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 10g29kcal1.6g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g310kcal9.2g63.2g1.1g3.2g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Raparperi 301g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Sokeri 33g132kcal0g32.5g0g0g
Fariinisokeri53g214kcal0g52.6g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1644g4159kcal86g600.8g144.8g20.2g
Valittu annoskoko822g2079kcal43g300.4g72.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna411g1040kcal21.5g150.2g36.2g5.1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759