Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 26g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Palsternakka 8.8g5.6kcal0g1g0g0.4g
Nauris 35g10kcal0.4g1.5g0.1g0.7g
Lohifilee 210g410kcal39.2g0g28.3g0g
Tilli, tuore 7g2.1kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g5.3g12kcal0.9g0.9g0.5g0g
Sipulikuutiot Apetit35g9kcal0.4g1.7g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g35g6kcal0.7g0.7g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 105g347kcal2.1g3.2g36.8g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.3g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1645g1620kcal88.8g21.2g132.2g3.6g
Valittu annoskoko823g810kcal44.4g10.6g66.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna411g405kcal22.2g5.3g33.1g0.9g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981