Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g8.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.8g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaattimurska 626g184kcal3.5g33.2g1.3g11.9g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g83g50kcal0.8g4.3g3.3g0.3g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 3.3g2.3kcal0g0.4g0g0.1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1645g663kcal12.2g95.4g19.6g26g
Valittu annoskoko822g332kcal6.1g47.7g9.8g13g
Annoskoko puolitettuna411g166kcal3.1g23.9g4.9g6.5g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928