Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)280g896kcal42g131.6g21.3g50.4g
Sokeri 1360g5520kcal0g1358.6g0g0g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g75kcal2.6g14.4g1.7g6.7g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Raparperi 4000g1347kcal27.6g220g4g56g
Kaneli, jauhettu, annos 2g16g42kcal0.6g12.7g0.6g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16440g35511kcal552g4638.6g1555.2g299.2g
Valittu annoskoko8220g17755kcal276g2319.3g777.6g149.6g
Annoskoko puolitettuna4110g8878kcal138g1159.7g388.8g74.8g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595