Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1016g1403kcal190.5g0g71.1g0g
Kasvisliemikuutio 70g213kcal6.7g9.5g16.5g1.1g
Punajuuri 1401g538kcal14g96.7g2.8g35g
Valkokaali keräkaali 963g268kcal11.5g39.1g1.9g20.2g
Juuriselleri 525g165kcal6.6g24.2g1.1g16.3g
Porkkana 315g103kcal2g17.5g0.6g8g
Vesi, vesijohtovesi 3503g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 403g122kcal5g19.3g0.8g6.8g
Basilika, kuivattu 3.5g8.9kcal0.5g0.7g0.1g1.4g
Timjami 3.5g10kcal0.3g0.9g0.3g1.3g
Persilja 3.5g1kcal0g0g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 25g0.6kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16464g5665kcal474.6g415.8g190.4g180.8g
Valittu annoskoko8232g2832kcal237.3g207.9g95.2g90.4g
Annoskoko puolitettuna4116g1416kcal118.7g104g47.6g45.2g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=25578