Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl351g2030kcal74.1g18.6g177.4g40.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g702g4214kcal147.5g46.4g379.3g0g
Hermesetas, annos 5g141g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g2810g1208kcal275.3g11.2g2.8g0g
Voi 2107g15286kcal25.1g8.4g1713.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 702g2319kcal14g21.1g245.8g0g
Kahvi mustana 100ml1405g45kcal4.2g4.2g1.4g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16464g50203kcal1080.4g219.8g5039.6g81.4g
Valittu annoskoko8232g25101kcal540.2g109.9g2519.8g40.7g
Annoskoko puolitettuna4116g12551kcal270.1g55g1259.9g20.4g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376