Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 80g582kcal1g0.3g65.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g268kcal8g54.7g0.9g2.7g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)28g90kcal4.2g13.2g2.1g5.1g
Sokeri 136g553kcal0g136.2g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.4g7.5kcal0.3g1.4g0.2g0.7g
Kananmuna kuoreton 88g126kcal11g0.3g9g0g
Raparperi 401g135kcal2.8g22.1g0.4g5.6g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1.6g4.2kcal0.1g1.3g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1648g3560kcal55.6g465g155.8g30g
Valittu annoskoko824g1780kcal27.8g232.5g77.9g15g
Annoskoko puolitettuna412g890kcal13.9g116.3g39g7.5g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595