Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 802g5817kcal9.5g3.2g652g0g
Vehnäjauho puolikarkea 782g2683kcal79.7g547.3g9.4g27.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)281g898kcal42.1g131.9g21.3g50.5g
Sokeri 1363g5534kcal0g1361.9g0g0g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.3g0g0.4g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g75kcal2.6g14.4g1.7g6.7g
Kananmuna kuoreton 882g1258kcal110.3g2.6g90.4g0g
Raparperi 4010g1351kcal27.7g220.5g4g56.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g16g42kcal0.6g12.8g0.6g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16480g35597kcal553.4g4649.8g1558.8g299.8g
Valittu annoskoko8240g17799kcal276.7g2324.9g779.4g149.9g
Annoskoko puolitettuna4120g8899kcal138.4g1162.5g389.7g75g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595