Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g3995g14383kcal559.3g2716.7g123.8g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g200g50kcal0.8g16.8g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g50g52kcal3.9g8.1g0.3g1g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 2897g4076kcal54.2g15.9g398.8g137.9g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )499g4495kcal0g0g499.4g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g300g1190kcal65.9g0g98.9g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g300g1163kcal98.9g0g85.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16480g50814kcal1566g5515g2412.8g279.4g
Valittu annoskoko8240g25407kcal783g2757.5g1206.4g139.7g
Annoskoko puolitettuna4120g12704kcal391.5g1378.8g603.2g69.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961