Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 143g432kcal25.6g69.3g1.4g15.3g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g86g270kcal10.3g0.9g25.7g0g
Vesi571g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sinappi 4.3g5.6kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi4.7g13kcal0.4g0.3g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1652g1450kcal73.4g143.8g57g31.4g
Valittu annoskoko826g725kcal36.7g71.9g28.5g15.7g
Annoskoko puolitettuna413g363kcal18.4g36g14.3g7.9g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576