Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 80g22kcal1.5g2.3g0.4g1.5g
Herkkusieni 53g8.5kcal1.1g0.2g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kiinankaali raaka 100g80g14kcal1.3g1.8g0.2g1.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6.7g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g16g2.7kcal0.1g0.3g0g0.4g
Porkkana 43g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Voi 2.7g19kcal0g0g2.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2g18kcal0g0g2g0g
Paprika, punainen16g4.1kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 13g3.2kcal0.2g0.3g0g0.3g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g13g15kcal1.1g2.7g0g0.7g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl27g91kcal0.5g0.8g9.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g27g61kcal1.7g13g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1652g574kcal17g54g29.8g18.2g
Valittu annoskoko826g287kcal8.5g27g14.9g9.1g
Annoskoko puolitettuna413g144kcal4.3g13.5g7.5g4.6g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416