Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 190g651kcal19.3g132.8g2.3g6.6g
Sokeri 99g403kcal0g99.1g0g0g
Leivinjauhe 7.3g13kcal0.4g2.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki117g65kcal9.9g5.8g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g234g196kcal2.6g42.7g0.9g4.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 83g590kcal0.3g0g66.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1652g4111kcal89g567g159.6g21.6g
Valittu annoskoko826g2055kcal44.5g283.5g79.8g10.8g
Annoskoko puolitettuna413g1028kcal22.3g141.8g39.9g5.4g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596