Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 800g221kcal14.6g23.2g4g15.2g
Herkkusieni 533g85kcal11.2g1.6g1.8g8g
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Kiinankaali raaka 100g800g144kcal12.8g18.4g2.4g18.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g67g14kcal0.4g2.5g0.2g0.9g
Fenkoli, tuore , annos 100g160g27kcal1.4g2.9g0.3g3.8g
Porkkana 427g140kcal2.6g23.7g0.9g10.9g
Voi 27g193kcal0.3g0.1g21.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Paprika, punainen160g41kcal1.4g7.4g0.6g3.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 133g32kcal2.4g2.9g0.4g3.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g133g147kcal10.7g26.7g0g6.7g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl267g907kcal5.3g8g93.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g267g613kcal17.3g129.6g3.5g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16520g5739kcal173g538.8g300g181.8g
Valittu annoskoko8260g2870kcal86.5g269.4g150g90.9g
Annoskoko puolitettuna4130g1435kcal43.3g134.7g75g45.5g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416