Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 192g779kcal0g191.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g1040g5814kcal87.4g572g353.6g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g4240g5936kcal148.4g890.4g190.8g8.5g
Mansikka,pakaste Rainbow2000g700kcal10g140g10g38g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16544g31898kcal523.6g3636.4g1668.8g93g
Valittu annoskoko8272g15949kcal261.8g1818.2g834.4g46.5g
Annoskoko puolitettuna4136g7975kcal130.9g909.1g417.2g23.3g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100