Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g525g147kcal3.1g31.2g1g13.1g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g94g363kcal30.9g0g26.6g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g150g50kcal4.9g7.3g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 26g11kcal2.6g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g23g164kcal0.2g0.2g18g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g1521kcal85g88g91.4g26.8g
Valittu annoskoko828g761kcal42.5g44g45.7g13.4g
Annoskoko puolitettuna414g380kcal21.3g22g22.9g6.7g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868