Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g112g126kcal23.7g0g3.4g0g
Peruna (vanha, kuorittu)202g166kcal3.6g35.6g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g2.5g6.9kcal0.4g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g633kcal56.4g78.6g8.6g6.8g
Valittu annoskoko828g316kcal28.2g39.3g4.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna414g158kcal14.1g19.7g2.2g1.7g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934