Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g156g484kcal26.6g84.3g4.5g20.3g
Emmental, punaleima 17%109g317kcal37.2g0g18.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha219g363kcal41.5g0g21.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g28g253kcal0g0g28.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g187g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka38g40kcal0.4g9.4g0g0.4g
Oregano, kuivattu 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1657g3015kcal215g205g147.6g48g
Valittu annoskoko829g1507kcal107.5g102.5g73.8g24g
Annoskoko puolitettuna414g754kcal53.8g51.3g36.9g12g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157