Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1501g10658kcal4.5g3g1200.9g0g
Sokeri 1021g4143kcal0g1019.7g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g3002g9157kcal291.2g1840.3g60g435.3g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.2g
Mustikka metsä- 2162g952kcal10.8g138.3g13g71.3g
Sokeri504g2048kcal0g503.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60g201kcal0g49g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16560g54421kcal616.2g7131g2547.8g1015.2g
Valittu annoskoko8280g27211kcal308.1g3565.5g1273.9g507.6g
Annoskoko puolitettuna4140g13605kcal154.1g1782.8g637g253.8g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906