Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g901g243kcal11.7g43.3g1.8g15.3g
Punajuuri 1352g519kcal13.5g93.3g2.7g33.8g
Vesi, vesijohtovesi 1577g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g45g117kcal5g1.6g9.9g0.7g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste135g1000kcal0g0g110.9g0g
Risottoriisi (Pirkka)901g2974kcal60.4g721g3.6g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)451g203kcal0.9g49.6g4.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)101g20kcal0g6.6g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu2253g1352kcal22.5g101.4g90.1g0g
Aurajuusto563g1915kcal112.7g0g163.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16560g16687kcal453.4g2033.6g773.6g99.6g
Valittu annoskoko8280g8344kcal226.7g1016.8g386.8g49.8g
Annoskoko puolitettuna4140g4172kcal113.4g508.4g193.4g24.9g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123