Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1080g3888kcal155.5g636.1g75.6g101.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4500g2051kcal135g216g67.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 2700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16560g11878kcal581g1704.2g286.2g203g
Valittu annoskoko8280g5939kcal290.5g852.1g143.1g101.5g
Annoskoko puolitettuna4140g2970kcal145.3g426.1g71.6g50.8g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73103