Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 299g1608kcal2.7g2.1g179.7g0g
Sokeri 1273g5168kcal0g1271.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1946g6678kcal198.3g1362.4g23.4g68.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1497g479kcal44.9g70.4g0g0g
Rypsiöljy 270g2383kcal0g0g269.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2994g1066kcal4.8g212.9g2.7g59.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16560g34765kcal501.4g5839.4g950.6g256g
Valittu annoskoko8280g17382kcal250.7g2919.7g475.3g128g
Annoskoko puolitettuna4140g8691kcal125.4g1459.9g237.7g64g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247