Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr2400g2928kcal487.2g0g108g0g
Pekoni rasvainen 840g3158kcal100.8g0g310.8g0g
Sipuli 900g272kcal11.3g43.2g1.8g15.3g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 240g665kcal4.8g7.2g67.2g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g300g90kcal3g12g0.9g0g
Papu valkoinen, keitetty 600g646kcal50.6g84g2.1g42g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g3000g840kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16560g17199kcal1315.4g292.8g981.6g114.6g
Valittu annoskoko8280g8600kcal657.7g146.4g490.8g57.3g
Annoskoko puolitettuna4140g4300kcal328.9g73.2g245.4g28.7g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94771