Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3624g12434kcal369.3g2536.6g43.5g126.8g
Sokeri 1580g6411kcal0g1578g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 929g6499kcal6g0g732.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g139g433kcal15.3g83.6g9.8g39g
Sokeri 112g453kcal0g111.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g47g145kcal5.1g27.9g3.3g13g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1858g613kcal61.3g91.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16576g53976kcal914g8857.2g1577.6g357.6g
Valittu annoskoko8288g26988kcal457g4428.6g788.8g178.8g
Annoskoko puolitettuna4144g13494kcal228.5g2214.3g394.4g89.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780