Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g1600g2720kcal320g0g160g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali4000g844kcal48g136g8g84g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl88g220kcal10.6g1.3g19.4g0.1g
Siirappi, tumma160g512kcal0.2g118.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16576g9976kcal777.6g645g459.6g221.8g
Valittu annoskoko8288g4988kcal388.8g322.5g229.8g110.9g
Annoskoko puolitettuna4144g2494kcal194.4g161.3g114.9g55.5g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587