Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri8g32kcal0g8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.2g7.3kcal0g1.8g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g22g33kcal0.1g7.9g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g11g18kcal0.8g1.7g0.8g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 13g32kcal0.2g0.4g3.4g0g
Kiivi kuorittu 3.4g1.6kcal0g0.2g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 3.7g2.8kcal0g0.6g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g337kcal6.8g50.6g11.6g0.6g
Valittu annoskoko83g169kcal3.4g25.3g5.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna42g84kcal1.7g12.7g2.9g0.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759