Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 44g150kcal4.4g30.5g0.5g1.5g
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Kauralese 5g18kcal0.9g2.3g0.4g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g338kcal11g66g1.8g4.8g
Valittu annoskoko83g169kcal5.5g33g0.9g2.4g
Annoskoko puolitettuna42g85kcal2.8g16.5g0.5g1.2g
Arvot/100g100g204kcal6.6g39.8g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248