Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 7.8g55kcal0.1g0g6.2g0g
Hunaja 15g48kcal0.1g11.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g16kcal1.4g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Hasselpähkinä 3.4g22kcal0.5g0.1g2.1g0.6g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 31g11kcal0.1g2.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g401kcal7.4g48g19.4g3.4g
Valittu annoskoko83g201kcal3.7g24g9.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna42g100kcal1.9g12g4.9g0.9g
Arvot/100g100g241kcal4.4g28.8g11.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623