Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.8g0g0.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g6.3g18kcal1.2g0g1.4g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 3.8g1kcal0.1g0g0g0.3g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g50g60kcal1.3g3g4.5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana167g225kcal7.2g13g15.2g3.2g
Valittu annoskoko83g113kcal3.6g6.5g7.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna42g56kcal1.8g3.3g3.8g0.8g
Arvot/100g100g135kcal4.3g7.8g9.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122