Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)18g5.6kcal0.5g0.8g0g0g
Sokeri 11g45kcal0g11.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.4kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kultarypsi6.6g36kcal0.1g0.1g3.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 26g9kcal0g1.9g0g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.5kcal0.7g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g321kcal5.4g51.4g9.2g2g
Valittu annoskoko83g161kcal2.7g25.7g4.6g1g
Annoskoko puolitettuna42g80kcal1.4g12.9g2.3g0.5g
Arvot/100g100g194kcal3.3g31g5.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305468