Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 25g11kcal0.1g1.6g0.2g0.8g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g8.7g3.7kcal0.9g0g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe13g36kcal0.1g7g0g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana167g102kcal2.2g17.2g0.4g11.6g
Valittu annoskoko84g51kcal1.1g8.6g0.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna42g25kcal0.6g4.3g0.1g2.9g
Arvot/100g100g61kcal1.3g10.3g0.2g6.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888