Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green141g457kcal33.7g68.8g1.4g16.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.7kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka15g1.6kcal0.2g0.2g0g0.1g
Vesi468g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 39g345kcal0g0g39g0g
Viinietikka balsami9g3.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g1704kcal71.8g154.8g81.4g40g
Valittu annoskoko830g852kcal35.9g77.4g40.7g20g
Annoskoko puolitettuna415g426kcal18g38.7g20.4g10g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212