Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g137g196kcal17.1g0.4g14.1g0g
Sokeri80g324kcal0g79.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g210kcal6.2g42.8g0.7g2.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 22g73kcal0g17.8g0g0.3g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g218g327kcal1.1g78.6g0.7g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g109g175kcal7.9g17.5g7.6g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 125g320kcal1.6g3.7g33.7g0g
Kiivi kuorittu 34g16kcal0g2.4g0.2g0.9g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 37g28kcal0.3g5.8g0.1g0.4g
Tomusokeri 1dl=60g3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g3374kcal68.8g506g114.2g7.4g
Valittu annoskoko830g1687kcal34.4g253g57.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna415g843kcal17.2g126.5g28.6g1.9g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759