Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 436g1496kcal44.4g305.2g5.2g15.3g
Vesi335g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.2g15kcal1.9g1.7g0.3g0g
Kauralese 50g181kcal9.1g22.9g3.9g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g3384kcal110.8g659.6g18.8g48.2g
Valittu annoskoko830g1692kcal55.4g329.8g9.4g24.1g
Annoskoko puolitettuna415g846kcal27.7g164.9g4.7g12.1g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248