Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 53g21kcal0.5g3.7g0.1g1.3g
Kaali, paistettu 37g30kcal0.5g1.6g2.3g0.8g
Sipuli, paistettu 17g17kcal0.2g0.8g1.4g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria67g87kcal8g0.7g5.9g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 234g128kcal3.7g30.6g0.4g2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g10g39kcal0.3g2g3.4g0g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos6.7g48kcal0g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g754kcal27.4g81.2g37.6g9.4g
Valittu annoskoko830g377kcal13.7g40.6g18.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna415g189kcal6.9g20.3g9.4g2.4g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777