TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4.1g0.2g1.4g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Paprika, punainen225g58kcal2g10.4g0.9g4.5g
Chili, vihreä, tuore 17g7.6kcal0.3g1.3g0g0.3g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g17g13kcal0.8g2.2g0g0g
Paprikajauhe 2.8g9kcal0.4g0.5g0.4g1.1g
Juustokumina jeera (), annos 6g2.8g10kcal0.5g1.2g0.6g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.8g10kcal0.1g2.2g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen225g313kcal42.8g0g15.8g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g225g81kcal4.1g14.4g0.7g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1661g1284kcal106.8g78.2g60.2g16g
Valittu annoskoko830g642kcal53.4g39.1g30.1g8g
Annoskoko puolitettuna415g321kcal26.7g19.6g15.1g4g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532