Askon piirakka

1 voitaikina
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
5 rkl vettä
tee kaksi annosta
nypi voi ja jauhot lisää vesi pyöritä palloksi ja laita noin tunniksi jää kaappiin.

Kauli molemmat levyksi.

Tee peruna muusi tai käytä jauhetta
paista sipuli ja jauheliha lisää mausteet maun mukaan ja flora ruokakerma.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voitele vuoka laita toinen kaulittu taikina vuuan pohjalle niin että reuna peittyy laita peruna-jauhelihaseos ja päälle toinen voitaikina levy.

Voitele munalla ja laita uuniin 200 astetetta ja noin 30-40min kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2217 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Margariini, Pirkka56g405kcal0.6g0.6g45g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Perunamuusi300g239kcal4.8g36.3g8.1g2.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Kerma (Flora kevyt ja paksu 4 %), annos 100g75g45kcal0.8g3.4g3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1663g3078kcal100.2g289g166.2g17.2g
Valittu annoskoko832g1539kcal50.1g144.5g83.1g8.6g
Annoskoko puolitettuna416g770kcal25.1g72.3g41.6g4.3g
Arvot/100g100g185kcal6g17.4g10g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182468