Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Valkosipuli 63g68kcal4.9g10.2g0.4g1.3g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g17g149kcal0g0g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g63g175kcal11.9g0g13.8g0g
Timjami 1.9g5.3kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Persilja 38g10kcal0.5g0.4g0.1g3g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g501g601kcal12.5g30g45.1g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1665g2257kcal68.4g129.2g154g31g
Valittu annoskoko833g1129kcal34.2g64.6g77g15.5g
Annoskoko puolitettuna416g564kcal17.1g32.3g38.5g7.8g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122