Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 878g1252kcal109.7g2.6g90g0g
Sokeri 1357g5506kcal0g1355.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1862g336kcal10.4g46.5g7.4g13g
Rypsiöljy 958g8468kcal0g0g957.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2075g7119kcal211.4g1452.3g24.9g72.6g
Leivinjauhe 53g94kcal2.8g20.1g0g0.3g
Ruokasooda 53g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl692g4426kcal96.8g23.5g435.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g32g116kcal1.1g25.4g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g43g170kcal0g42.1g0g0g
Rusina 319g933kcal8.9g191.8g1.6g31g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16640g56840kcal882.2g6319g3036.4g233.8g
Valittu annoskoko8320g28420kcal441.1g3159.5g1518.2g116.9g
Annoskoko puolitettuna4160g14210kcal220.6g1579.8g759.1g58.5g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980