Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1285g424kcal42.4g63g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g57g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g771g2699kcal13.1g686.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g58g180kcal6.4g34.7g4g16.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g771g2391kcal131.1g416.4g22.4g100.3g
Vehnäjauho, sunnuntai1003g3509kcal120.3g711.8g21.1g30.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1542g4782kcal262.2g832.9g44.7g200.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)386g2776kcal3.1g3.1g308.5g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1285g771kcal128.5g55.3g3.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen514g170kcal17g25.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu350g441kcal38.5g1g31.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka26g103kcal0g25.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl257g1486kcal54.2g13.6g129.8g29.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16640g39467kcal1633.6g5738.2g1131.8g753.8g
Valittu annoskoko8320g19734kcal816.8g2869.1g565.9g376.9g
Annoskoko puolitettuna4160g9867kcal408.4g1434.6g283g188.5g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183