Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 438g168kcal4.4g30.3g0.9g11g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Sipuli 97g29kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Kasvisliemikuutio 175g534kcal16.7g23.7g41.2g2.8g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, tuore13g5.3kcal0.4g0.7g0.1g0.5g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g88g221kcal14g1.4g17.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1666g2008kcal77.4g138.2g120.2g33.4g
Valittu annoskoko833g1004kcal38.7g69.1g60.1g16.7g
Annoskoko puolitettuna417g502kcal19.4g34.6g30.1g8.4g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484