Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3142g10780kcal320.1g2199.2g37.7g110g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)1160g4292kcal162.4g638g92.8g127.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%48g121kcal6.8g5.3g2.7g23.7g
Vesi, vesijohtovesi 3383g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g53g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen242g1740kcal0g0g193.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka242g2127kcal0g0g241.7g0g
Sokeri 58g235kcal0g57.9g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16704g38589kcal978.6g5800.8g1136.4g522.6g
Valittu annoskoko8352g19295kcal489.3g2900.4g568.2g261.3g
Annoskoko puolitettuna4176g9647kcal244.7g1450.2g284.1g130.7g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132979