Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 661g943kcal82.6g2g67.7g0g
Sokeri 1202g4878kcal0g1200.5g0g0g
Maito, Kevyt601g276kcal19.2g28.8g9g0g
Kuohukerma,valio,2dl601g2043kcal12g18g210.3g0g
Voi 60% rasvaa 571g3110kcal5.1g2.9g348.1g0g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.7g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1562g5360kcal159.2g1093.6g18.7g54.7g
Raparperi 1803g607kcal12.4g99.1g1.8g25.2g
Voi 60% rasvaa 300g1637kcal2.7g1.5g183.2g0g
Sokeri 601g2439kcal0g600.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 391g1340kcal39.8g273.4g4.7g13.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16704g45478kcal672.2g6685.6g1687g187.8g
Valittu annoskoko8352g22739kcal336.1g3342.8g843.5g93.9g
Annoskoko puolitettuna4176g11370kcal168.1g1671.4g421.8g47g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273