Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1336g4038kcal239.4g647.9g13.4g142.9g
Vesi, vesijohtovesi 5344g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)321g87kcal4.2g15.4g0.6g5.5g
Naudanliha keskiarvo 668g1020kcal128.9g0g56.1g0g
Sianliha keskiarvo 668g1459kcal122.1g0g108.9g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16704g13206kcal989.2g1326.6g358g296.8g
Valittu annoskoko8352g6603kcal494.6g663.3g179g148.4g
Annoskoko puolitettuna4176g3302kcal247.3g331.7g89.5g74.2g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019