Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1799g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g50g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2699g1269kcal49.1g193.2g24.8g34g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g3598g11874kcal431.8g2374.7g86.4g295g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 180g1591kcal0g0g179.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16704g29466kcal961.8g5135.8g582.2g658g
Valittu annoskoko8352g14733kcal480.9g2567.9g291.1g329g
Annoskoko puolitettuna4176g7367kcal240.5g1284g145.6g164.5g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021