Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g449g2960kcal0g0g331.9g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 897g239kcal29.6g27.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu565g712kcal62.2g1.7g50.9g0g
Sokeri 897g3641kcal0g896.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai987g3454kcal118.4g700.6g20.7g29.6g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)538g1992kcal75.4g296g43.1g59.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g45g179kcal0g44.4g0g0g
Leivinjauhe45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Raparperi, tuore1211g375kcal8.5g66.6g1.2g17g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g897g583kcal98.7g37.7g2.7g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 897g239kcal29.6g27.8g0g0g
Fruktoosi314g1256kcal0g314g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu565g712kcal62.2g1.7g50.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g45g179kcal0g44.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16705g33202kcal973.8g4951.8g1002.8g212g
Valittu annoskoko8352g16601kcal486.9g2475.9g501.4g106g
Annoskoko puolitettuna4176g8300kcal243.5g1238g250.7g53g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316