Kaura-tattarinäkkäri

Sekoita kuivat aineet, paitsi fiber husk, keskenään.

Lisää kuumennettu vesi, johon voi on sulatettu sekaan.

Lisää vikana fiber husk, sekoita nopeasti.

Kaada pellille leivinpaperille ja levitä ohueksi levyksi lusikalla vielä nopeammin.

Paista 175 ensin n. ½h.
Jaa 12:een osaan pizzaleikkurilla ja jatka paistamista vielä vartin verran.

Anna jäähtyä, erota palaset toisistaan ja säilytä avonaisessa korissa.

Näin loppu kosteus pääsee haihtumaan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho, 300g pussi (Risenta), annos 50g100g610kcal19g5g55g0g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale30g18kcal3g1.5g0.1g21.9g
Tattarijauho, Myllynparas70g238kcal9.1g47.3g1.2g3.7g
Kauralese, luomu (Myllärin luomu), annos 20g50g180kcal8.5g23.5g3.8g8g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Fiber husk (1rkl=10g)20g2kcal0.3g0g0.1g17g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g56g409kcal0.6g0.6g44.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1672g2949kcal82g163.4g210g101.2g
Valittu annoskoko836g1474kcal41g81.7g105g50.6g
Annoskoko puolitettuna418g737kcal20.5g40.9g52.5g25.3g
Arvot/100g100g176kcal4.9g9.8g12.6g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=456365