Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen108g36kcal3.5g5.3g0g0g
Hiiva 9g6.7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Sokeri 76g309kcal0g76.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.6kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 59g84kcal7.4g0.2g6.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 186g640kcal19g130.5g2.2g6.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g27g194kcal0.3g0.3g21.5g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)108g204kcal0.4g49.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki179g100kcal15.2g9g0.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu72g43kcal0.7g3.2g2.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.3kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1674g3249kcal95.8g551g66.4g15.2g
Valittu annoskoko837g1625kcal47.9g275.5g33.2g7.6g
Annoskoko puolitettuna419g812kcal24g137.8g16.6g3.8g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817